Whisky for begyndere

Whisky kan sagtens anses som en eksklusiv drikke, og det er måske de færreste, der kaster sig ud i at sætte sig ind i de mange aspekter i whiskyens verden. Der findes jo et utal af forskellige varianter, smage og typer – derfor får du nu en særlig guide til whisky.

Miniguide

Der findes flere typer whisky og de mest kendte er højst sandsynligt: Bourbon, Rye og Scotch. Dog kan det være svært at skelne imellem dem, da de minder om hinanden – både i smag og udseende. Det, der skiller dem ad, er kornet, alderen og typen af fad, der anvendes i fremstillingen.

Så hvilken type whisky er bedst at starte med? Skal du bare gå ned i supermarkedet og snuppe den første og bedste på hylden? Nej, det vil vi ikke anbefale. Rådfør dig i stedet med en ekspert på området, som du ofte finder i specialforretninger eller større supermarkeder som Bilka eller Salling Super. En god begynderwhisky er nem at drikke og rar for ganen.

Når du skal servere din whisky, er det også vigtigt, at du gør det på den helt rette måde. Whisky kan sagtens bruges i drinks, men vi mener altså, at en god whisky skal kunne drikkes ‘on the rocks’. Anskaf dig derfor nogle flotte whiskey-glas, så du kan gøre det helt rigtigt! Det kan for eksempel være nogle pæne krystalglas eller lignende, så vil det helt sikkert blive en fornøjelse at nyde whiskeyen – både for dig og dine gæster.

Dette er blot en lille forsmag på, hvordan du kommer i gang med at drikke whisky. Med tiden kan du sætte dig mere og mere ind i tingene, så du selv bliver ekspert på området.