Skal du vælge en borehammer eller slagboremaskine?

Måske du sidder derhjemme og tænker, hvad er forskellen mellem en borehammer og en slagboremaskine egentligt? Og hvordan finder jeg ud af, hvilken maskine jeg har mest brug for? Den eneste lighed mellem de to maskiner, er at begge er beregnet til at bore i hårde materialer, f.eks. mursten eller beton.

Selvom det hedder en slagboremaskine, så er det faktisk lidt misvisende. Der sidder to diske i borehovedet, som roterer mod hinanden. Det er denne rotation, som gør det muligt at bore i materialet. Vær opmærksom på at det ikke en optimal løsning at bore i hård beton med en slagboremaskine, der er simpelthen ikke kraft nok i maskinen.

Borehammeren er til gengæld en maskine som slår hårdt. Dette gør, at den er langt mere effektiv til at bore i beton. En praktisk tilføjelse til din borehammer er en mejsel. Når denne er monteret, kan den bruges til at slå både fliser og klinker ned fra vægge, f.eks. på et badeværelse. En borehammer er altså mere kraftig end en slagboremaskine. Dette betyder i praksis, at du ikke skal trykke lige så hårdt når du borer. Til gengæld skal du passe på med at bruge en borehammer på mursten. Mursten er nemlig mere skrøbelige end beton, og kan derfor let knække.