Sådan genoplader du efter en lang uge

Når dagen hedder fredag og arbejdsugen er overstået, er det for mange anledning til at koble af og lade op.

Alle har brug for en hviledag, hvor de kan forberede sig på næste uges ræs. Det er lige meget om ikke er så vild med dit arbejde eller elsker det – alle har brug for at lade op.

Er du introvert eller ekstrovert?

Hvordan du lader energitanken op, afhænger meget af, om du er ekstrovert eller introvert person.

Hvis du er ekstrovert, har du brug for at komme ud blandt gode venner og dele en orangevin eller se din familie til kaffe og kage, for at du lader op. Du har brug for at mærke, at du kan være dig selv uden forpligtelserne fra dit arbejde. Det handler faktisk om, at du skal lade dig slå løs.

Hvis du er introvert, har du brug for at lade op derhjemme – helst alene. Det behøver ikke være hele weekenden, du tilbringer alene. Det kan blot være fredag aften eller den halve søndag. Du skal bare have mulighed for at slappe helt af og være dig selv i nogle timer, for at får ny energi.

Læg en plan for weekenden

Det kan måske virke lidt latterligt eller overgjort, at lægge en plan for sin weekend. Det er jo trods alt dér, man skal gøre, hvad end man har lyst til uden forpligtelser.

Men nogle gange kræver det alligevel, at man sætter sig ned og laver en eller anden form for plan, så man kan nå alt det, man gerne vil i weekenden – både afslapning og aftaler.

Det kan være at du har nogle gode venner, du ikke har haft tid til at se længe, og der kræver det for eksempel, at du lige planlægger lidt i forvejen.