Inkasso – sådan får du dine penge tilbage

Har du kunder, virksomheder eller andre, som ikke har betalt deres gæld tilbage til dig? Så er inkasso måske løsning. Men hvad er inkasso egentlig? Her giver vi dig hjælp til inkasso.

De fleste forbinder ordet inkasso med en stor pumpet fyr, der truer med at brække dine fingre, hvis du ikke betaler. Sådan er det dog ikke i virkeligheden. Slet ikke.

Inkasso betyder at inddrive gæld. Hvis du har problemer, kan du kontakte et bureau, der overtager al kommunikation med skyldneren. Det foregår via møder og forhandlinger med skyldneren, som i sidste ende forhåbentlig fører til, at du får dine penge igen.

I retten
Hvis skyldneren nægter at betale tilbage, eller ikke har økonomisk mulighed for det, kan gælden bortfalde. Dette sørger inkassofirmaet selvfølgelig for at undersøge. Hvis der nægtes, kan sagen ende i retten, som så skal træffe en afgørelse. Hvis skyldneren er umulig at komme i kontakt med, ender sagen i fogedretten og skyldneren ender i RKI og kan i en periode ikke låne penge.

At bruge inkassobureauer er altid en rigtig god ide, da de har forstand på det juridiske, og sikrer at du ikke kommer i unødig økonomisk klemme.