Genoptræning for hjerneskader

Jeg har en veninde, der er sygeplejerske på en apopleksi-afdeling. Apopleksi er blødning eller blodprop i hjernen. Hun er derfor i daglig kontakt med folk, der har fået et slagtilfælde, og jeg hører tit om, hvor skræmmende hun finder det. Skræmmende på den led, at det kan få så stor negativ indflydelse på et andet menneske, og at dette menneske måske er fysisk voldsomt mærket efterfølgende.

Til efterbehandling af sådanne slagtilfælde, kan man kontakte diverse steder, der tilbyder rehabilitering. Et sådan sted kan fx være Vejlefjord Rehabilitering, der tilbyder et stort udvalg af forskellige ophold og forløb, til både voksne og børn og unge. Genoptræning efter hjerneskade hos Vejlefjord kan varmt anbefales, da min veninde har hørt om mange positive oplevelser fra patienter. Personalet er yderst professionelt og kompetent, og de tilbyder både ophold eller ambulant behandling, der er skræddersyet efter den enkeltes behov og ønsker.

Målgruppen er dem, der har eller har haft hovedskader, hjernesvulster, apopleksi og hjerneblødninger, og formålet med rehabilitering er, at den enkelte fremadrettet kan klare sig bedst muligt fysisk, kognitivt, emotionelt og socialt, at man får en mere meningsfyldt hverdag, og at pårørende får en bedre forståelse for det, en hjerneskade gør ved kroppen og mennesket.