Gå efter økomærket – også når du drikker vin

De fleste af os har det med at være konservative, når det kommer tik valget af vores vin. Hvis vi finder en flaske, som vi godt kan lide, har vores loyalitet overfor det enkelte vinhus det med at være stærkere, end loyaliteten overfor vores land.

 

Det er som om, at vinen er ankeret og den eneste konstante i en verden, som forandrer sig med hastige skridt.

 

Men vinen forandrer sig også. Ligesom økomærker popper op overalt i dit lokale supermarked, bliver det også mere og mere almindeligt at støde på økologisk rødvin.

 

Er der forskel?

Produktionen af økologisk vin er anderledes, og det giver vinen en række fordele, som ikke findes i almindelig vin. For det første er økologisk vin lavet uden brug af kemiske stoffer og sprøjtemidler. Det giver vinen en renere smag, samtidig med, at den er også mere skånsom for miljøet.

 

For det andet er økologisk vin ofte lavet på mindre vingårde. Det giver vinen en mere intens smag, da der er mere koncentration af aromaer fra druerne. Endelig er økologisk vin ofte lavet på gamle vinstokke.

 

Et helbredsspørgsmål

Økologisk vin er ikke kun godt for miljøet, det er også godt for din sundhed. Ifølge en undersøgelse fra 2011 har økologisk vin 15% færre giftstoffer end almindelig vin. Det er fordi, at økologiske vinmarker ikke bruger kunstige sprøjtemidler og gødning, og derfor er der færre rester af disse stoffer tilbage på druerne.

 

Så hvis du vil være sikker på at drikke et sundere glas vin, skal du gå efter økomærket. Det er godt for både miljøet og kroppen. Økologisk vin er altså sundere for os at drikke, fordi der ikke er giftstoffer i. Det er derfor vigtigt, at vi køber økologisk vin, hvis vi vil passe på vores helbred.