Alternativ hyggebelysning: Sådan skaber du skøn aftenstemning på en lun sommeraften

Den danske sommer har været rekordvarm i løbet af 2018, og de mange dage uden regn og nedbør har medført, at det i store dele af landet er forbudt at bruge åben ild udendørs. Men selvom du ikke må skabe hyggelig stemning med fakler og bål ude på altanen eller terrassen, kan det alligevel sagtens lade sig gøre at få den hyggelige atmosfære frem.

Der findes næppe noget mere hyggeindbydende end en lun dansk sommeraften på altanen eller terrassen. Men de hyggelige stunder forbindes ofte med levende lys og åben ild, som skaber en hyggelig stemning, og det er forbudt i stort set hele landet efter en lang periode med sommerdage uden nedbør. Det har blandt andet TV2 haft stort fokus på.

Brandfaren er simpelthen for stor, og derfor er man nødt til at tænke alternativt, hvis man vil lyse lidt op på sine udendørs arealer, mens sommeraftenerne nydes udenfor.

En god og sikker løsning kan være at sætte elektrisk belysning op, som vi kender det fra den udendørs julepynt, som rigtig mange af os bruger i de kolde måneder. På den måde kan du skabe en let oplyst og yderst stemningsfuld atmosfære uden at skulle bruge bekymringstid på, om du risikerer, at der går brand i noget.

Derfor er det bare om at finde lyskæderne frem, og har du ikke nogen liggende, kan du billigt anskaffe dig juletræskæder, som selvfølgelig også kan bruges til det formål, de fleste forbinder med de hyggelige dioder.